Rauga pankūkas

Rauga pankūkas

Produkti:

  • 20 g svaigais raugs vai 6 g sausais raugs
  • 4 ēd.k.cukura
  • 3 ēd.k. augu eļļas
  • 300 ml piena
  • ¼ tēj.k. sāls
  • 340 g kviešu milti
  • eļļa cepšanai

Gatavošana:

  1. Uzsildi pienu, bet nepārkarsē to. Raugam pieber 1 ēd.k.cukura, pielej 50 ml siltā piena, visu samaisa. Atstāj uz 15..min., lai raugs “atdzīvojas”.
  2. Atlikušajā siltajā pienā ielej eļļu, cukuru, sāli, ieber pusi no izsijātiem miltiem, sajauc kopā.
  3. Pievieno mīklai raugu, iesijā atlikušos miltus, samaisa.
  4. Mīklu pārsedz ar dvieli, atstāj raudzēties 30.min.

  5. Cep zeltaini brūnas un izbauda!

Vistas filejas plācenīši ar kabaci/cukīnī

Vistas filejas plācenīši ar kabaci/cukīnī

Produkti:

  • 1 vistas fileja
  • 1 neliels kabacis vai cukīnī
  • 2 olas
  • 2 ēd.k. skāba krējuma
  • ½ sīpols
  • Kviešu milti (cik?)
  • Dilles vai lociņi, pēc gaumes
  • ¼ tēj.k. sāls
  • Eļļa cepšanai

Gatavošana:

Smalki sakapā vistas fileju. Uz rupjas rīves sarīvē kabaci/cukīnī, nospiež šķidrumu un liek klāt vistai. Sakapā sīpolu un zaļumus, ber klāt. Liek klāt arī olas, miltus, sāli un skābo krējumu. Cep un izbauda.

Kartupeļu pankūkas ar desu un sieru – bērnu sapnis

Kartupeļu pankūkas ar desu un sieru – bērnu sapnis

Produkti:

  • 4 vidēja izmēra kartupeļi
  • 100 gr doktordesas
  • 100 gr kūstoša siera (krievijas, holandes vai cita)
  • 2 olas
  • ¼ tēj.k sāls
  • ½ tēj.k. kūpinātas paprikas pulveris

Gatavošana:

Sarīvē kartupeļus un nospiež lieku šķidrumu. Sarīvē doktordesu un sieru. Piesit klāt olas un pieber sāli un paprikas pulveri. Cep un izbauda.

Bifšteki ar olu

Bifšteki ar olu

Produkti:

  • 500 gr. maltas gaļas
  • 1 vidējs sīpols
  • Milti (cik?)
  • 1/.4 tēj.k. sāls
  • ¼ tēj.k. malti melnie pipari
  • Eļļa cepšanai
  • Paipalu olas tik, cik ir kotlešu

Gatavošana:

Maltai gaļai pievieno sāli, piparus un labi iemaisa visu, lai izsistu lieku gaisu un kotletes būtu blīvas un saturīgas. Pieber miltus un cep augu eļļā uz pannas. Atsevišķi izcepjam paipalu olas un liekam virsū siltai kotletei. Izbaudām!

Burgeru kotletes

Burgeru kotletes

Produkti:

  • 500 gr. malta liellopa gaļa
  • 1 tēj.k kūpinātas paprikas pulvera
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tēj. Raudene jeb oregano
  • 1 tēj. k. sāls
  • ½ tēj. k. Malti melnie pipari

Gatavošana:

Maltai gaļai piespiež ķiploku, pieber kūpinātas paprikas pulveri, oregano/raudeni, sāli un paparus. Samaisa. Izveido kotletītes ar rokām un liek ledusskapī “atpūsties” uz 30.min. Uz karstas pannas cepj no abām pusēm zeltaini brūnas.

Omletes “pelmeņi” ar garnelēm

Omletes “pelmeņi” ar garnelēm

Produkti:

  • 4 olas
  • 2 ēd.k skābā krējuma
  • 150 gr mizotu garneļu
  • 2 daiviņas ķiploka
  • ¼ tēj.k. sāls
  • ¼ tēj.k. malti melnie pipari
  • Eļļa cepšanai
  • Sojas mērce

Gatavošana:

Sagriež garneles mazos gabaliņos, sakapā ķiploku. Apcepj garneles ar ķiploku kopā uz pannas. Olas sakuļ kopā ar sāli, pipariem un skābo krējumu. Uz ieeļļotas pannas lej 2 ēdamkarotes omletes un pēc brīža, vidū liek 2 tēj.k. garneles. Aizloka omletes pusīti un izsilda gatavu. Pasniedz ar sojas mērci.